En smarrig efterrätt borde passa efter soppan.
4 portioner
2 dl vispgrädde
1 msk socker alt. 1 knivsudd stevia
100 g mörk choklad
0.75 st gelatinblad
Gör så här
1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka under tiden upp grädde och socker eller stevia. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.
2. Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.
3. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.
4. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med hallon.
Om du är sockerallergiker så uteslut socker eller ersätt med stevia.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Jag tycker att det låter lite konstigt att äta en msk socker när man äter LCHF. Har själv gjort chokladpannacotta och tycker att det räcker med sockret som redan finns i chokladen.
Jag brukar inte heller använda socker, jag använder stevia men jag ser att jag glömt att ändra i receptet som är gammalt. Vad bra att du påpekade det. Ska genast åtgärdas.
Jag har börjat övergå till denna kosten, helt efter eget huvud och den mat jag vanligen brukar tillaga eftersom jag saknat information och recept(förslag) jag säger tack för en blogg som kan hjälpa mej när idétorkan slår in.
Välkommen Susanne, kul att du gillar min blogg och mina recept. Om du vill äta LCHF så finns 2 st LCHF-kokböcker utgivna.
vart kan man köpa stevia om man inte vill köpa det på nätet?
Tack för bra recept
Skicka en kommentar