Här kommer en god och lättlagad grönsakspaté, lite mycket kolisar dock så ta inte för mycket.
Ingredienser:
400 g morötter
200 g rotselleri alt palsternacka
400 g färsk eller fryst broccoli
6 stycken ägg
3 msk grädde
1.5 tsk salt
vitpeppar
Serveras med:
1 burk creme fraiche
1 burk röd stenbitsrom
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skala och skär morot och selleri/palsternacka i bitar. Koka dem så mjuka att de går att mixa. Koka sedan broccolin för sig.
3. Låt grönsakerna rinna av. Kör morot och selleri tillsammans till puré i matberedare. Lägg över i en skål. Kör broccolin till puré.
4. Blanda morots- och selleripurén med 4 ägg, 2 msk grädde, salt och lite nymalen peppar. Blanda broccolipurén med 2 ägg, 1 msk grädde, 1/2 tsk salt och lite peppar. Smörj en 1 1/2 liters form väl. Häll först i ett lager morotspuré, sedan broccolipurén och överst ett lager morotspuré. Täck formen med aluminiumfolie och stick några hål i folien. Grädda i ca 1 timme och 15 minuter. Låt svalna något innan patén stjälps upp.
Servera med ekologisk CF eventuellt utrörd med lite stenbitsrom.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar