Portioner: 4
400 g torskfilé
1/2 purjolök
ca 50 g färsk fänkål
2 tomater
2 msk olivolja
1 l fiskbuljong
1 paket saffran
1 lagerblad
1 burk musslor (250 g)
200 g räkor (skalade)
2 dl crème fraiche
2-3 msk örtkryddor provencale, frysta
salt
Aioli:
1 1/2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
salt
Gör så här:
1. Tina fisken och skär den i bitar.
2. Skölj och strimla purjolöken. Ansa och finhacka fänkål. Skålla och finhacka tomaterna. Fräs allt i olja.
3. Tillsätt buljong, saffran och lagerblad. Låt sjuda i ca 10 minuter. Tillsätt fisken efter halva tiden.
4. Häll spadet av musslorna. Tillsätt musslor och räkor. Rör i crème fraiche och örtkryddor. Smaka av med salt. Låt allt bli varmt.
5. Blanda samman majonnäs med pressad vitlök. Smaka av med salt. Servera soppan med aioli.
Tips!
Vill du ha en matigare soppa kan du riva lite blomkål och koka med i soppan under punkt 3.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Mums vad gott! Äter också enligt LCHF och tycker det är kul att läsa andra som gör samma, inspiration kan man inte få för lite av :) Peppkram
Jessica (http://smalajessie.blogg.se)
Skicka en kommentar