tisdag 28 oktober 2008

Älggryta à la Moutarde

I morgon ska jag köpa älgkött igen, det är verkligen gott och mört. Dessutom innehåller vilt mycket omega-3 som vi behöver äta mycket av. Jag hoppas att det är älgen som jag sett gå förbi på 10 m håll på campingen och som är galen efter att ha ätit äpplen, den gillade inte vårat röda solparasoll som den försökte stjälpa.

4 personer

500 g grytbitar av älg alternativt nöt
1 pkt tärnad bacon
2 st gula lökar grovt hackade
2 msk smör
1 morot
1-2 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 tsk torkad timjan
salt och svartpeppar
(ev 2 dl gott rödvin)

Stek bacon och lägg över i gryta, bryn därefter köttet i stekflottet och lägg över i grytan. Smält smör i stekpannan och bryn löken och moroten i bitar. Slå på vatten i stekpannan och häll skyn över i grytan. Lägg i senap, tomatpuré, timjan och lagerblad. Salta och peppra eller använd en god buljong. Låt koka 1 timme. Jag tillsätter gärna lite rödvin. Servera med gratinerad blomkål eller brytbönor.

Inga kommentarer: