fredag 26 december 2008

Laxfyllda spättarullar med vinsås, en lättgjord festrätt

4 pers
600 g spättfiléer
ca 100 g tunna skivor rökt laxfilé
salt, peppar
3 dl fiskbuljong

Vinsås:
2 msk smör
2 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
2 msk Philadelphiaost
1 dl + 1 dl vispgrädde
pressad citronsaft
salt, peppar.

Garnering: räkor dill, citron

1. Lägg ut fiskfiléerna på en skärbräda. Dela på laxskivorna och fördela dem över fiskfiléerna. Rulla samman dem och krydda lätt med (salt) och peppar. Lägg dem i en traktörpanna eller stekpanna med lock.

2. Häll fiskbuljongen runtom fiskrullarna och låt dem småputtra under lock ca 7-8 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig.

3. Sila ifrån 2 dl buljong och håll fisken varm.

4. Smält smöret. Späd med buljong, vin och 1 dl grädde i omgångar under omrörning och rör ner Philadelphiaosten och låt koka ihop ca 5 min. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.

5. Vispa 1 dl grädde hårt och rör ner i såsen. Lägg fiskrullarna på ett uppläggningsfat och garnera med räkor, citron och dill. Bjud lättkokta grönsaker till.

1 kommentar:

lindasmat sa...

Oj vad gott! Detta bara MÅSTE jag prova.