6 portioner
3 stora morötter
2 stjälkar selleri
2 stora gula lökar
1 stor purjolök
3-4 vitlöksklyftor
1 dl finhackad persilja
400 g lammkött
400 g skinkstek (eller tex bog)
400 g högrev
1 msk smör
2 lagerblad
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad mejram
salt, svartpeppar
1 flaska riesling
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skrapa morötterna och skär dem i mindre bitar. Strimla sellerin. Skär lökarna i tjocka skivor. Skölj och ansa purjon och strimla den. Hacka vitlöksklyftorna fint.
2. Putsa köttet och skär det i grytbitar. Smörj din gryta med matfettet.
3. Bottna med hälften av grönsakerna. Sedan kött, vitlök, persilja, timjan, mejram och lagerblad. Tillsätt sedan resten av grönsakerna. Salt och peppra ordentligt mellan varven. Slå över vin så att det nästan står över grönsakerna. Sätt på locket.
4. In med grytan i ugnen. Sänk temperaturen till 150 grader efter en timme och låt stå ytterlignare 2,5-3 timmar. En sallad är gott till, men inte nödvändigt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Så gott det låter!!
Hoppas att du får en trevlig och fin helg!
Tack hade en mycket trevlig helg med vänner.
Hej Mia, Denna grytan är riktigt riktigt god! Vad roligt att du mindes mina önskningar om en egen bok för ngt år sedan :)
ibland blir drömmar verklighet :)
Hej Sanna vad kul att du tyckte om receptet. Du har ju också många bra recept på din blogg.
Jag och maken startar upp igen och gör ett nytt försök med LCHF- kosten. Vi halkade tillbaka av att vi älskar hårtbröd så mycket.
Tack för en trevlig blogg med många fina och härliga recept.
återkommer ....
Varför ge upp LCHF när man mår så bra av den kosten. Begränsa intaget av hårda mackor till särskilda tillfällen.
Måste prövas! Har redan lammet på tining. Ska köpa lite nötkött i em. Grisen hoppar jag över pga allergi.
Ha en bra dag!
Skicka en kommentar