4 personer
7-800 g laxfilé utan skinn
1½ tsk salt
svartpeppar från kvarn
Citronsås
1 citron
2 dl creme fraiche
1½ dl vispgrädde
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning eller fond
salt, vitpeppar
Tillbehör
Blomkålsmos
2 dl grädde
1½ msk smör
Haricots verts
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra dem runt om . Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper.
Blomkålsmos:
Ta ett blomkålshuvud och dela i buketter. Sjud sakta i grädde och smör till blomkålen mjuknar mosa med elvisp direkt i kastrullen. Smaka av med salt och vitpeppar.
Sås:
Tvätta och borsta citronen. Gör tunna sprimlor av det gula skalet med zestjärn eller potatisskalare och kniv. Koka skalen 1/2 minut och läg sedan vattnet.
Koka ihop creme fraiche, grädde, vatten och buljongen 5-10 minuter. Smaka av med 1-2 msk pressad citron och om det behövs salt och pappar. Tillsätt citronskalen.
Stek fisken mitt i ugnen ca 10 min strax före servering. Värm såsen och servera med blomkålsmos och haricots verts.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar