Har ätit mycket kött i helgen och i morgon tror jag att det får bli fisk igen.
4 portioner
600 g torskfilé (sej) färsk eller djupfryst
1 tsk salt
1 krm peppar
1 paket (140 g) bacon
1 paket (250 g) djupfryst broccoli
½ huvud blomkål
2 dl creme fraiche, ekologisk
1 tsk salt
1-2 krm mald vitpeppar
1. Skär blomkålen i mindre bitar.
2. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten.
3. Tina fisken om djupfryst används enligt förpackningens anvisning.
4. Skär fisken i fyra lika stora bitar.
5. Krydda dem med salt och peppar.
6. Linda baconskivorna runt fisken och lägg på ett ugnssäkert fat.
7. Stek fisken mitt i ugnen i 225 grader, ca 10-12 minuter beroende på tjocklek.
8. Skär broccolin i mindre bitar.
9. Låt broccolin koka med blomkålen några minuter.
10. Låt blomkål och broccoli rinna av.
11. Mosa blomkål och broccoli med elvisp direkt i kastrullen och tillsätt creme fraiche.
12. Smaka av moset med salt och vitpeppar. Servera fisken blomkål och broccolimoset och strimlad isbergssallat.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
koka gärna blomkålen och broccolin i vispgrädde!! Det blir en riktigt fetbomb.
Ja det är ju det som är vitsen om man vill äta LCHF. Fett bränner fett och man går ner i vikt. Men just här så ska det blandas med CF efter att man kokat kålen. Jag gör olika vid olika tillfällen ibland kokar jag direkt i grädde och smör.
Otroligt gott! Inte en smula kvar på faten.
Blomkål- och broccolimoset är fantastiskt gott. Använder det numera väldigt ofta. Kan verkligen rekommendera receptet.
mumma sa en gotlands sork som bara älskar potatis!! kalas säger jag som lagat rätten å jag gjorde som Maud sa, tog grädde istället
Cia
Visby
Skicka en kommentar