måndag 2 juni 2008

Blåbär med kokostäcke


4 - 6 portioner
1 1/2 - 2 paket frysta blåbär
2 tsk malen ingefära
50 g smör
2 ägg
Ev sötningmedel
4 dl kokosflingor

Att servera till:
2 – 3 dl tjock grekisk yoghurt, 10 %
Blåbär till dekoration

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg blåbären i en ugnssäker form.
2. Strö över ingefäran och sötningsmedlet.
3. Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg för hand. Rör i det smälta smöret och kokosflingorna.
4. Bred blandningen över blåbären och grädda i ugn i 20 minuter.

Servera med tjock grekisk yoghurt eller vispad grädde.

3 kommentarer:

Matilda sa...

Tack för lite efterrättsalternativ. Jag saknar ofta efterrätt i LCHF-tappning, och får surt titta på när andra äter. Nu kan jag göra efterrätt till alla som jag kans äta själv också! Tack!

Anonym sa...

Bra alternativ till den vanliga blåbärspajen med smuldeg som jag gjorde till de andra. Smakade mycket ingefära !

Anonym sa...

SÅÅÅÅ himla gott:-))