4 - 6 portioner
1 1/2 - 2 paket frysta blåbär
2 tsk malen ingefära
50 g smör
2 ägg
Ev sötningmedel
4 dl kokosflingor
Att servera till:
2 – 3 dl tjock grekisk yoghurt, 10 %
Blåbär till dekoration
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg blåbären i en ugnssäker form.
2. Strö över ingefäran och sötningsmedlet.
3. Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg för hand. Rör i det smälta smöret och kokosflingorna.
4. Bred blandningen över blåbären och grädda i ugn i 20 minuter.
Servera med tjock grekisk yoghurt eller vispad grädde.
1 1/2 - 2 paket frysta blåbär
2 tsk malen ingefära
50 g smör
2 ägg
Ev sötningmedel
4 dl kokosflingor
Att servera till:
2 – 3 dl tjock grekisk yoghurt, 10 %
Blåbär till dekoration
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg blåbären i en ugnssäker form.
2. Strö över ingefäran och sötningsmedlet.
3. Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg för hand. Rör i det smälta smöret och kokosflingorna.
4. Bred blandningen över blåbären och grädda i ugn i 20 minuter.
Servera med tjock grekisk yoghurt eller vispad grädde.
3 kommentarer:
Tack för lite efterrättsalternativ. Jag saknar ofta efterrätt i LCHF-tappning, och får surt titta på när andra äter. Nu kan jag göra efterrätt till alla som jag kans äta själv också! Tack!
Bra alternativ till den vanliga blåbärspajen med smuldeg som jag gjorde till de andra. Smakade mycket ingefära !
SÅÅÅÅ himla gott:-))
Skicka en kommentar