onsdag 28 maj 2008

Gräddbrynt kål med senap och persilja serverad med kalvfärsbiff

4 personer

Ingredienser
800 g kalvfärs eller viltfärs

2 st ägg + 1 äggula
2 st schalottenlökar, hackade
2 msk timjan
(1 tsk kanel, mald)
1 dl riven ost typ cheddar

1 huvud savoykål eller färsk vitkål, strimlad
1 st lök, strimlad
5 dl grädde
1 dl bladpersilja, plockad
2-3 msk grov senap, stark
smör

Gör så här
1. Blanda färsen med alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Forma färsen till biffar och stek eller grilla dem i en panna tills de är klara.


2. Bryn kålen gyllene i smör tillsammans med löken. Slå på grädden och koka ner tills hälften av vätskan återstår, smaka av med senap, salt och peppar avsluta med att vända i persiljan.

Inga kommentarer: