Nötbröd
1 ägg
50 g nötmjöl
15 g smält smör
½ tsk bakpulver
Blanda samman och bred ut på en flat tallrik ca 1cm tjockt. Micra i 2 min. Vänd upp brödet på ett galler och låt svalna. Smakar kanongott med mycket smör och ost.
Till nästa recept skulle jag steka brödet i stekpanna och göra 2 st bröd av smeten.
Parisare
250 g blandfärs 50/50
1 äggula
2 msk linfrö
½ dl grädde
1 msk hackad inlagd rödbeta
1 msk hackad gul lök
½ msk hackad kapris
2 stekta ägg
Blanda ihop allt till parisarna och stek på medelvärme.
Lägg biffarna på bröden och servera med stekt ägg på toppen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
hej och tack för bra recept! :)
Nu undrar jag bara - vad är nötmjöl? vill gärna prova nötbröden, men vet som sagt inte vad nötmjöl är.
Nötmjöl är malda hasselnötter. Det finns ibland på Lidl färdigmald och mycket praktiskt. Om man inte hittar det så får man mala själv. Bäst är då en gammal vanlig hederlig mandelkvarn, för då blir det finmalet som den man köper på Lidl. Men man kan ju även köra i foodprocessor.
Och välkommen hit igen.
Skicka en kommentar