onsdag 28 maj 2008

Viras Nötbröd med Mias Parisare

Nötbröd
1 ägg
50 g nötmjöl
15 g smält smör
½ tsk bakpulver

Blanda samman och bred ut på en flat tallrik ca 1cm tjockt. Micra i 2 min. Vänd upp brödet på ett galler och låt svalna. Smakar kanongott med mycket smör och ost.

Till nästa recept skulle jag steka brödet i stekpanna och göra 2 st bröd av smeten.

Parisare
250 g blandfärs 50/50
1 äggula
2 msk linfrö
½ dl grädde
1 msk hackad inlagd rödbeta
1 msk hackad gul lök
½ msk hackad kapris
2 stekta ägg

Blanda ihop allt till parisarna och stek på medelvärme.
Lägg biffarna på bröden och servera med stekt ägg på toppen.

2 kommentarer:

Anja sa...

hej och tack för bra recept! :)

Nu undrar jag bara - vad är nötmjöl? vill gärna prova nötbröden, men vet som sagt inte vad nötmjöl är.

MiaP sa...

Nötmjöl är malda hasselnötter. Det finns ibland på Lidl färdigmald och mycket praktiskt. Om man inte hittar det så får man mala själv. Bäst är då en gammal vanlig hederlig mandelkvarn, för då blir det finmalet som den man köper på Lidl. Men man kan ju även köra i foodprocessor.

Och välkommen hit igen.