fredag 16 maj 2008

Sparris med peccorino och valnötter

Grilltider, här ett jättegott recept till majskycklingfilé eller hel grillad fläskfilé.

För 4 personer:
2 buntar med grön sparris
olivolja
färskpressad citronjuice
flingsalt
nymalen svartpeppar
några grovhackade valnötter
riven peccorinoost
smör
folieark


Gör så här
1. Bryt av ändarna på sparrisar där de går av naturligt. Fördela sparrisarna på 4-6 dubbelvikta folieark.
2. Ringla över olivolja och lite färskpressad citronjuice. Strö över flingsalt, nymalen svartpeppar och några grovhackade valnötter. Riv över generöst med peccorino och toppa med en liten klick smör.
3. Vik ihop paketen noga och lägg på grillen i 10 minuter.


Grön sparris behöver inte skalas.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Detta ska jag prova nästa gång vi grillar :)

//Vira

MiaP sa...

Roligt att du gillade receptet, det är verkligen gott.

Anonym sa...

Nu har jag ätit detta och det smakade fantastiskt gott.

//Vira