4 personer
4 kycklingfiléer
200 g champinjoner
2 msk smör
1 finhackad gul lök
2 dl grädde
2 msk Mascarpone
2 msk Dijon senap
½ dl vitt vin eller 2 msk pressad citron
1 hönsbuljongtärning
peppar (salt)
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm stora bitar och dela på champinjonerna. Värm upp en stekpanna eller gryta och fräs kyckling, champinjoner och lök. Tillsätt vin, buljong, grädde, mascarpone och senap och låt koka upp och låt koka på svag värme i ca 5 minuter. Smaka ev av med salt och peppar.
Servera med grönsallad eller färsk lättkokt broccoli.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Å, vad det låter gott! Och grattis till ny fin blogg!
Tack chakula, och välkommen ska du vara.
Vad är mascapone? frågar en okunnig.
Mascarpone är en färskost ungefär som Philadelphia, men den är lite krämigare. Den är jättegod att äta färsk med lite bär men utmärkt att använda i sås för att få den tjockare utan att använda mjöl.
Skicka en kommentar