måndag 8 september 2008

Blomkålssoppa med tryffel

Antal portioner: 4
250 g blomkål
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 dl grönsaksbuljong
Cayennepeppar
Tryffelolja, vit
Salt & vitpeppar

Västerbottenflarn
50-75 g riven västerbottenost

Gör så här
1. Fräs lök och vitlök tills det blir mjukt.
2. Tillsätt grädde, mjölk och grönsaksbuljongen samt blomkålen.
3. Koka blomkålen tills den blir mjuk. Men ej för länge så den får en kålsmak.
4. Mixa soppan slät.
5. Smaka av med kryddor, tryffelolja. Passeras om man vill ha den helt slät.
6. Lägg riven ost i högar på smörpappersklädd plåt och grädda i 200 grader ca 6 min

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj så gott med blomkålssoppa. Jag gjorde en fiskgratäng med blomkålsmos igår. Blomkålsgratäng är en annan favorit för att inte tala om ugnsbakad blomkål med senapsfrön.

MiaP sa...

Jo minsann blomkål är ju väldigt gott, vilken tur vi har som äter LCHF. Vi kan smaska på blomkål mest var dag.