måndag 26 maj 2008
Hamburgare med Cole slaw & vitlöksdressing
En god lunchrätt eller grilla burgare på helgen.
4 personer
600 g nötfärs
4-8 msk matlagningsgrädde
1 knivsudd piripiri
salt och peppar
Cole Slaw
4 dl riven vitkål
2 dl riven morot
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2 msk rödvinsvinäger
1 msk Dijonsenap
salt och grovmalen svartpeppar
Vitlöksdressing
½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche
2 klyftor pressad vitlök
2 krm italiensk salladskrydda
Hamburgare: Blanda ihop ingredienserna och krydda. Forma till hamburgare, ta ett glas eller en plastburk i lagom storlek för att få lika stora burgare och stek ett par minuter på vardera sida i stekpanna eller lägg på grillen.
Cole slaw: Blanda samman ingredienserna och smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Salladen kan göras några timmar innan.
Vitlöksdressing: Blanda samman ingredienserna och smaka av. Dressingen kan göras dagen innan. Lägg hamburgaren på en tallrik med sallad underst sedan lite dressing, och avsluta med cole slaw.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Härliga recept! Jag ska absolut prova några recept, och hoppas på fler! :P
Tack. Jätteroligt att du gillar mina recept. Ochs självklart kommer här fler recept.
Äntligen en blogg där man kan få inspiration på mat och recept! TOPPEN!! :-)
Tack maria för att du gillar bloggen. Roligt att du hittat hit.
Skicka en kommentar