4 portioner
3 st äggulor
3 dl matolja
0,5 msk Dijonsenap
1,5 dl ekologisk crème fraiche
3 klyftor vitlök
0,5 paket sardeller cirka 100 gram
0,5 dl riven parmesan
salt, peppar och lite citronsaft
1 pkt tärnat bacon
2 klyftor vitlök
2 krukor romansallad
½ tärnad gurka
1 st schalottenlök
salt och peppar
4 st kycklingbröst
Sås: Vispa äggulorna och senapen med en elvisp. Häll i matoljan lite i taget precis som till majonnäs. Blanda i crème fraichen. Stek vitlöksklyftorna i lite olja tills de är gyllenbruna. Finhacka sardellerna och de brynta vitlöksklyftorna. Blanda ner sardellerna, vitlöken och parmesanen i majonnäsen. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.
Sallad: Stek bacon knaprigt tillsätt vitlöken mot slutet och låt det sedan rinna av på papper. Plocka och skölj romansalladen. Finhacka schalottenlöken. Bryn kycklingfiléerna och efterstek på svag värme eller baka färdigt i ugn på 125 grader tills de är genomstekta. Blanda salladen med gurka, schalottenlöken, vitlöken, baconet och lite av såsen. Smaksätt med salt och peppar. Skär kycklingbrösten i bitar och lägg upp ovanpå salladen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Denna dressingen var tyvärr ingen god.
Vet inte om det var sardellerna som gjorde det, men gott var det inte.
Allt är ju en smaksak och det kan ju bero på sardellerna men även vilken olja man använder.
jättegod tycker jag! sen älskar jag också sardeller. kanske det som gjorde det.
Skicka en kommentar