tisdag 8 juli 2008

Piggvarsfilé med champinjon- och örtsås

Det händer att vi är på Gotland och då försöker jag alltid få tag på piggvar, eller som man säger på gotländska "buttar", som min make kallar för hönsmat. Det var vad de använde piggvaren till när han var liten och bodde där.

4 personer
800 gram piggvarsfiléer
4 finhackade schalottenlökar
100 g färska skivade champinjoner
1 msk smör till stekning
1 dl torrt vitt vin
8 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad gräslök
1 knippa späda morötter
1 ask sockerärtor

1. Salta piggvarsfiléerna. Sätt ugnen på 200 grader
2. Bryn löken och champinjonerna lätt i smör.
3. Lägg i filéerna och låt dem bryna lätt på varje sida. Tillsätt vinet, grädden samt senapen. Låt koka upp.
4. Sätt in allt under lock i tio minuter.
5. Placera fisken på ett uppläggningsfat och håll den varm. Låt såsen koka ihop i en kastrull. Lägg ner de hackade örterna och avsluta med en klick smör.
6. Koka grönsakerna lätt i saltat vatten.
7. Fördela fisken på varma tallrikar och häll såsen över. Servera med grönsakerna.


Inga kommentarer: