måndag 7 juli 2008

Marinerade köttfärsbiffar

4 portioner
500 g blandfärs
smör
1 halv gurka

Marinad:
3 msk matolja
1 msk HP-sås
2 msk äkta soya
1 tsk torkad timjan
1 krm vitpeppar
1 finhackad schalottenlök
1 vitlöksklyfta, pressad

Gott att äta till: Grönsallad.
Arbeta färsen smidig och forma den till fyra biffar, som du lägger på ett fat. Rör samman alla ingredienserna till marinaden. Häll den över biffarna och låt det hela stå kallt minst 1 timme.
Ta upp biffarna och låt dem rinna av. Stek biffarna i smör. De behöver inte bli helt genomstekta.
Lägg upp biffarna på varmt serveringsfat och håll dem varma.
Skölj, torka och dela gurkan på längden och gröp ur lite av kärnorna i mitten. Skiva gurkan i halvmånar och fräs upp den i litet matfett i stekpannan. Lägg gurkan bredvid biffarna på fatet, häll över litet av marinaden och servera.

2 kommentarer:

Ataharis sa...

Åh, vad glad jag blev att jag hittade din blogg! Massor med smarriga recept. Det är det svåraste, jag har liksom ingen matinspiration. Nu kan jag inte äta omalet kött heller, så det gör det lite svårare. Men dina recpet känns inspirerande!

MiaP sa...

välkommen hit! Kul att du gillar recepten.