fredag 4 juli 2008

Gratinerad fisk à la Aivar

600 g torskfiléer eller annan vit fisk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl creme fraiche
1 dl ajvar relish
2 msk persilja, hackad
1 dl ost, riven


Till servering
kokta grönsaker t ex broccoli

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Dela fisken i portionsbitar och salta och peppra.
2. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Vispa ihop CF och ajvar relish. Häll det över fisken. Strö över persilja och ost.
3. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.

2 kommentarer:

Gunilla sa...

Gjorde denna rätt igår. Så enkelt!*S* Passar mig, lat som jag är. Det jobbigaste var att tina fisken.

Den var dessutom god. Jag tog mild ajvar, efterson jag är mesig med kryddor, men tror jag klarat "mellanstyrkan" också.
Tack för reeptet

MiaP sa...

Hej och välkommen, vad kul att du gillade receptet. Jo, jag försöker för det mesta att laga mat på enklaste möjliga sätt. Men ibland kan det vara kul med något häftigt också.