lördag 19 juli 2008

Gösfilé med pilgrimsmusslor i saffranssås

4 gösfiléer ca 250 g/st
8 stora pilgrimsmusslor

Till såsen
3 scharlottenlökar
4 dl vitt vin
3 dl fiskbuljong
8 dl vispgrädde
50 g smörsalt
1 kuvert saffran

Smörj en eller två traktörpannor. Strö i löken och lägg fisken i pannan, Häll på så smycket vin och fiskfond så att det täcker. och pochera fisken under folie på medelvärme tills köttet är vitt och fast. Passa fisken så att den inte kokar för länge.

Ta upp fisken och håll den varm. Pochera musslorna i fonden ca ½ minut.

Sila fiskspadet och tillsätt resten av vinet, fonden samt grädden. Koka ner såsen tills det återsår cirka 6 dl. Tillsätt smör och smaka av med salt.

Slå den heta såsen över fisken och musslorna. Sjud ett ögonblick på spisen så att den blir varm. Servera gärna med broccoli eller spenat.

Inga kommentarer: