torsdag 28 maj 2009

Skink-ädelsås till blomkål

En gammal klassiker kommer här:

4 portioner
3 dl vispgrädde
100 g rökt skinka
50 g ädelost alt philadelphiaost

Skär skinkan i fina tärningar. Koka ihop grädden något.

Läggt ner skinka och ost i grädden. Låt koka upp under omrörning så att osten smälter.

Servera till kokt blomkål eller varför inte broccoli. Strimla lite vårlök över vid serveringen.

5 kommentarer:

Manne o Carina sa...

Funkar detta verkligen? Jag som har högt kolesterol, är detta något för mig, är skeptisk. Men ändå har jag börjat äta till frukost turiksk yoghurt och hackade nötter. Men längre har jag inte kommit. Vad har du för förslag på grillning? Mvh MoC

MiaP sa...

Detta funkar verkligen. Jag har ätit mig frisk från diabetes och minskat 16 kg i vikt. Beträffande kolesterol rekommenderar jag att läsa Uffe Ravnskovs böcker om kolesterol. Till en början kan kolesterolet öka för att sedan sjunka till en lägre nivå. Men enl Ravnskov så lever de längst som har högt kolesterol.

Till grillat passar allt som du har grillat tidigare ät med goda feta såser som bearnäs, örtsmör eller vitlökssmör och dekorera tallriken med lite ovanjordsgrönsaker.

Ni kan läsa mer på Kostdoktorns sida.

Bitte sa...

Det låter jättegott! Och så enkelt :-)

MiaP sa...

Visst är det enkelt Bitte, precis så ska det vara när sommaren står för dörren. Själv åt jag stekt falukorv med stekt grön sparris och aioli idag.

Anonym sa...

Hej! Jag själv är fast för fett-dieten men saknade inspiration och receptkällor. Jag blev överlycklig när jag hittade denna blogg. Nu har jag massor med smarriga recepter. Tack för det MiaP!!!
/Kristine