torsdag 30 juli 2009

Citron- och basilikafisk

4 portioner

600 g vit fiskfilé
1 tsk salt
2-3 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad basilika
2-3 dl vispgrädde
1/2 citron
1 dl riven ost

1. Sätt ugnen på 225 grader. Salta fisken och lägg den i en ugnssäkerform.
2. Skala och skiva vitlöken. Strö vitlök och basilika över fisken.
3. Riv skal från en halv citron i lättvispad grädde och häll över fisken. Strö över osten.
4. Stek i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Servera med lättkokt färsk broccoli.

6 kommentarer:

Flingan sa...

Jag vill bara tacka för en kanonbra blogg med ovärdelig receptskatt.
Själv har jag precis upptäckt LCHF och redan upptäcker jag en hel drös med fördelar som att mitt diabetesblodsocker hålls stabilt, humöret på topp, piggelin osv osv . Listan kan göras lång.
Ha en underbar dag
kram Plingen

MiaP sa...

Välkommen och grattis till dina nya vinster med LCHF. Även jag har fått stabilt bs med den här maten.

Spargrisens Mor sa...

Gjorde denna rätt till middag och hade hemlagad potatismos och sallad till. Använde en vit fisk som heter hajmal. Det blev mycket gott!

MiaP sa...

Eftersom jag har diabetes så äter jag själv inte potatismos men jag hade istället gjort blomkålsmos med smör och grädde. Det är ännu godare än potatismos.

Jeanikee sa...

DET måste jag prova, låter jättegott!

eva sa...

Det later ju mkt intressant och är säkert kanongott. Ska testa det snart!!!