måndag 23 mars 2009

Coq au vin

Ingredienser
500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g rökt sidfläsk
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
150 g färska champinjoner
smör
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
3 lagerblad
1 tsk timjan
1 msk creme fraiche

Gör så här
1. Skär kycklingen i stora bitar. Krydda med salt och peppar. Strimla fläsket.
2. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla purjolöken och dela eventuellt svampen.
3. Bryn kycklingen runt om i smör tills den fått färg.
4. Lägg över kycklingen i en gryta. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, lagerblad och timjan. Låt koka under lock cirka 5 minuter.
5. Fräs under tiden fläsk, vitlök, purjolök och svamp i smör i stekpannan. Lägg ner det i grytan.
6. Rör ut CF i lite vatten och blanda ner i grytan. Koka på svag värme ytterligare några minuter.
7. Garnera gärna med färsk timjan och servera med exempelvis lättkokt blomkål.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är receptet sparat....komer snart att prova..låter himla gott!

/ http//:katarinalw.blogg.se

Anonym sa...

Mums! Det var längesen jag åt Coq au vin, det måste jag äta nån dag!

Anna

Min matblogg

Anonym sa...

hade varit ännu bättre om du kunnat ta bild på rätterna så man får i allla fall se resultatet:)

MiaP sa...

Varför klagar anonym på att det inte finns bilder? Det är ju bara att provlaga rätten så ser du ju hur det blir. Skämt å sido men jag har inte någon tillräckligt bra kamera. Och man blir verkligen inte rik på att lägga ut recept gratis.