onsdag 11 mars 2009

Sörmlandslåda

4 portioner

500 g köttfärs
1 pkt bacon
2-3 st starka korvar, av chorisotyp
½ vitkålshuvud
1-2 gul lök
5 sorters peppar i kvarn
2 tsk soja
1 dl grädde + 1 dl crème fraiche

Stek bacon och tärnad gul lök, ett par minuter. Häll över i en stekgryta. Stek köttfärsen smulig i smör och baconfett med peppar. Häll över i stekgrytan. Stek korvarna skivade i slantar och häll över i stekgrytan. Tillsätt den strimlade vitkålen. Krydda med soja, något salt behövs knappt. Häll över grädde och CF och låt puttra på svag värme i ca 15 minuter.

13 kommentarer:

KatarinaLW sa...

Har sparat detta recept...ser mumsigt ut!

Mikaela Mars sa...

Hurra, har sett fram emot nya recept från dig länge nu! :)

MiaP sa...

Ibland räcker inte tiden till. Min make har nyligen avlidit och jag själv har letat efter en ny lägenhet och ska flytta till Malmö. Allt börjar ordna sig så om ett par månader till kommer jag säkert att få mer tid igen.

Anonym sa...

När och hur ska man ha i vitkålen? =)

MiaP sa...

Va bra att du såg att jag tappat bort en mening. Den är nu tillagd och nu så hoppas jag att även vitkålen blir tillsatt.

Anonym sa...

1/2 vitkålshuvud.. Hur mycket är det ungefär? De kan variera ganska mycket i storlek.

MiaP sa...

Ett halvt vitkålshuvud är väl ett halvt vitkålshuvud. Och det beror väl på hur mycket man vill späda ut köttfärsen. Men jag skulle ju ta ett halvt litet huvud. Men det är ju inte säkert att vi tycker att ett litet huvud är lika stort. Sen är det ju så att snart kommer det färsk kål och de väger inte lika mycket som vinterkålen men man får väl försöka uppskatta vad man tycker själv.

Anonym sa...

JÄTTEGOD! Hade i 800 gram köttfärs, så det blir flera matlådor också.

MiaP sa...

Hej Bitte. Vad kul att du gillade min Sörmlandslåda. Den är verkligen praktisk, med allt i samma gryta och lätt att variera genom att ha i så mycket man vill av de olika ingredienserna.

eva sa...

Härligt detta recept måste jag pröva:)

MiaP sa...

eva, den tycker jag att du ska prova. Jag har just satt i mig en portion idag och det är lika gott varje gång. Den här gången gjorde jag den på fläskfärs och det gick lika bra.

Anonym sa...

Ojoj, grytan blev mer än full när jag lagt till vitkålen, chansade på att det skulle få plats när den kokat ihop lite... Å det blev så tack o lov!!! Himla gott, ska ge dottern en låda så får jag se vad fröken kräsen säger :-)

Madeleine sa...

Låter väldigt gott. Ska prövas i veckan.