onsdag 10 juni 2009

Ugnsbakad fetalax

4 portioner

4 bitar laxfilé, 500 g
1-2 fänkål
1 röd paprika
1-2 msk olivolja eller smör
1 tsk salt
lite peppar från kvarn
1 msk rosmarin
100 g smulad fetaost

1. Sätt på ugnen på 225 grader. Strimla fänkålen. Kärna ur och strimla paprikan.
2. Blanda grönsaker och smör eller olja i en ugnsäker form.
3. Lägg på laxen. Krydda och strö på osten.
4. Stek i mitten av gunen ca 15 minuter.
Servera med blomkålsmos.

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Jag blev så glad när jag fick syn på denna bloggen! Har ingen fantasi när det gäller att ta bort kolhydrater, men denna hemsidan ligger nu bland mina favoriter och kommer bli framtida matlista när man träning kör igång! Perfekt!

Men en fråga, ni vill inte skapa en kategori med frukost?

Mvh Cecilia!

MiaP sa...

Det var ju en bra kommentar. Det har jag inte tänkt så mycket på för jag äter ju mest ägg av olika sort på morgnar. T ex äggröra eller bara stekta ägg eller kokta med god skagenröra eller något annat fett som t ex bacon. Tänk på att inte äta för många äggvitor bara det blir lite för mycket protein då, om man sedan äter kött eller fisk till måltiderna.

Johanna sa...

Dina recept är verkligen jättegoda!!! Den här blev en favorit här hemma och jag kommer att laga den massor av gånger :-)

Jag hoppas att det är OK att jag länkar hit från min blogg???

MiaP sa...

Jojjanna: självklart får du länka till mina recept. Kul att du gillar recepten.