tisdag 16 mars 2010

Kryddstark färsfylld lammrulle

1 urbenad slaksida av lamm
300 g lammfärs
1/2 dl grädde
1-2 msk blandade örtkryddor (timjan oregano, basilika, rosmarin
1 chili, finhackad
½ dl persilja, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
1 charlottenlök, finhackad
1 msk smör
1 dl rödvin
salt och peppar

Beställ urbenad lammsida i din köttaffär om du inte vet hur man benar en slaksida.

Fräs löken med vitlök och örtkryddor i smör.

Blanda färsen grädde och tillsätt chili, persilja och lök-örtkryddor.Fyll sidan med färsen och rulla ihop. Bind med snöre och bryn köttet runt om i stekpanna. Lägg i en form och stek i ugnen i 175 grader ca 40 minuter. Slå på en skvätt rödvin i formen mot slutet.

Serveras med rödvinsås, haricots verts.

4 kommentarer:

kattliv sa...

hej.
vilken fin LCHF blogg!!
kommer titta in här mer.
kika gärna in till mig.
vi äter oxå LCHF
idag blev det tunna revben,sallad och Ramlösa.
kram

Fjällmor sa...

åh!

Jag älskar lammrulle!

Oj, vad det var länge sen...

Tack för påminnelsen!

Vänliga Fjällhälsningar

Anonym sa...

Hej

har precis börjat med lchf kost, idag andra dagen, fick väldigt ont i huvudet i em är det vanligt?

Bakade förresten ett jättegott bröd på 1 liten burk keso, 1/2 dl solrosfrö, 1/2 dl linfrö, 1 dl sesamfrö, tre ägg och 1tsk bakpulver. Jag provade med fetaost/oliv keso. Man rör ihop allt och smetar ut det på en plåt, jämnt fördelat över så mkt av plåten som möjligt, 225 grader i ca 15 min, det blir ett tunnt och supergott bröd!

MiaP sa...

Det är ganska vanligt med huvudvärk när man startar med LCHF, själv klarade jag mig från alla omställningssymtom. Det gäller att starta lite långsamt, tänk på hur många år du ätit "FEL", så du kan även få andra problem som att bli väldigt seg och trött om du rivstartar.