lördag 7 augusti 2010

Sommarpaj

Lagom till kräftorna eller kallskuret

200 g fetaost i tärningar
1 liten hackad lök
1 burk kalamataoliver utan kärnor
2 msk strimlad soltorkad tomat i olja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk basilika eller några blad
2 dl CF
3 dl grädde
5 ägg
Riven ost
Salt och peppar

Smörj en liten pajform. Fördela fetaosten, oliverna, löken och tomatstrimlor i formen. Vispa samman cf, grädde, ägg, basilika, vitlök, salt och peppar och häll över pajen. Strö över den rivna osten. Grädda i 200 grader tills pajen är gyllene.

2 kommentarer:

Sanna sa...

Hej vilken fin blogg...ska följa dessa godsaker du lägger ut. Hur hård är du med kolhydrater, jag falle ro köper godis på helgerna o tar ett glas vitt.....vill vara utan godis helt och blir deppig, man går ju upp direkt när man fuskar på helgen för allt fett i vardagen o kolhydrater på helgen gör det som en chock för kroppen. hur gör du när det bjuds på fika osv. har du denna livsstilen helt? kram

MiaP sa...

Tack för ditt beröm. Om du fuskar tar det ca 4-5 dagar innan du är på banan igen. Då går du inte ner just något. Om du blir sugen på godis, prova att istället ta en ostskiva med lite smör eller bregott på så ska du se att du snart har tagit dig förbi godissuget.