söndag 3 augusti 2008

Baconlindad torsk med blomkål- och broccolimos

Har ätit mycket kött i helgen och i morgon tror jag att det får bli fisk igen.

4 portioner
600 g torskfilé (sej) färsk eller djupfryst
1 tsk salt
1 krm peppar
1 paket (140 g) bacon
1 paket (250 g) djupfryst broccoli
½ huvud blomkål
2 dl creme fraiche, ekologisk
1 tsk salt
1-2 krm mald vitpeppar

1. Skär blomkålen i mindre bitar.
2. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten.
3. Tina fisken om djupfryst används enligt förpackningens anvisning.
4. Skär fisken i fyra lika stora bitar.
5. Krydda dem med salt och peppar.
6. Linda baconskivorna runt fisken och lägg på ett ugnssäkert fat.
7. Stek fisken mitt i ugnen i 225 grader, ca 10-12 minuter beroende på tjocklek.
8. Skär broccolin i mindre bitar.
9. Låt broccolin koka med blomkålen några minuter.
10. Låt blomkål och broccoli rinna av.
11. Mosa blomkål och broccoli med elvisp direkt i kastrullen och tillsätt creme fraiche.
12. Smaka av moset med salt och vitpeppar. Servera fisken blomkål och broccolimoset och strimlad isbergssallat.

5 kommentarer:

maud e sa...

koka gärna blomkålen och broccolin i vispgrädde!! Det blir en riktigt fetbomb.

MiaP sa...

Ja det är ju det som är vitsen om man vill äta LCHF. Fett bränner fett och man går ner i vikt. Men just här så ska det blandas med CF efter att man kokat kålen. Jag gör olika vid olika tillfällen ibland kokar jag direkt i grädde och smör.

Mimsan sa...

Otroligt gott! Inte en smula kvar på faten.

ostbloggen sa...

Blomkål- och broccolimoset är fantastiskt gott. Använder det numera väldigt ofta. Kan verkligen rekommendera receptet.

Anonym sa...

mumma sa en gotlands sork som bara älskar potatis!! kalas säger jag som lagat rätten å jag gjorde som Maud sa, tog grädde istället
Cia
Visby