tisdag 5 augusti 2008

Fyllt majskycklingbröst och morötter

Jag gjorde inte av med alla morötter igår så jag gjorde en till rätt med morötter. Majskyckling brukar finnas i frysen och briost finns alltid, så det blev denna rätt med annan smaksättning.

4 portioner
4 st majskycklingfiléer
4 skivor brieost
2 paket bacon
1 knippa färsk timjan
salt och peppar

Morötter:
8-10 st späda morötter
1 st rödlök
1 burk kokosmjölk alt 3 dl grädde
1/2 msk röd currypasta
1 knippa persilja
Salt och citronsaft
Smör till stekning

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Salta och peppra. Fyll fickan med en skiva brieost, lägg i ett par kvistar timjan. Linda 2 skivor bacon runt varje filé. Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.

Morötter:

Skala och skiva löken, skär morötterna slantar. Fräs morötter, lök och currypasta i lite smör.

Häll på kokosmjölken. Koka under lock tills morötterna är mjuka. Smaksätt med salt, ev peppar och citronsaft. Blanda i persiljan precis innan servering.

Ta ut kycklingen och skär i skivor diagonalt, servera i djup tallrik med morötterna.

2 kommentarer:

Ofelia sa...

Det låter supergott. Men en fråga: får man äta (kokta) morötter på LCHF?

MiaP sa...

Ja, allt är en fråga om vad man tål och hur mycket man äter. Jag triggas inte av sockret i morötterna medan andra kanske råkar ut för det och i så fall får man ju avstå och byta till något annat.