söndag 31 augusti 2008

Rödvinssmör och Örtsmör

Vi grillade i helgen och till det behövs det goda kryddsmör att förhöja smaken med.

Rödvinssmör
350 g rumstempererat smör
3 schalottenlökar
4 dl kraftigt rött vin
1 dl hackad slätbladig persilja
salt och peppar

Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i lite smör. Tillsätt rödvinet och kokatills ca ½ dl återstår. Rör smöret mjukt. Blanda i lök- och vinreduktionen och persiljan. Smaka av med salt och peppar.

Örtsmör
200 g rumstempererat smör
2 msk hackad persilja
1 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad basilika
1 msk finhackad timjan
saft av citron
ev. salt

Blanda smöret med örterna och smaksatt eventuellt med lite salt och citronsaft. Ställ kallt.

Inga kommentarer: