tisdag 2 september 2008

Basilikabakad laxfilé

4 portioner
4 bitar á 150 g lax filé
1 stor kruka basilika
2 dl olivolja
2 klyfta vitlök
4 dl riven prästost
Salt och peppar
Smör att steka i

Gör så här:
Mixa olja, basilika, riven prästost och vitlök. Smaksätt med salt och peppar. Krydda laxen med salt och peppar, stek den hastigt i smör. Lägg laxen i ugnsfast form, skeda över rikligt med basilikaolja. Tillagai 150 gradig ugn i ca 15 minuter. Lägg upp och ringla den överblivna basilikaoljan runt laxen. Servera t ex med en gratäng på broccoli.

3 kommentarer:

Helena_v sa...

Basilika och prästost, det låter riktigt gott!

MiaP sa...

Jo minsann, det är jättegott.

Kristina sa...

Mmm vad gott det var!! Kommer lätt att göra det här igen!