måndag 4 augusti 2008

Kassler med gräddstuvade morötter

2 portioner
4 skivor kassler
1 knippa färska späda morötter
2 dl grädde
1 kruka persilja
salt o peppar
1 äggula

Skala morötterna och skär i slantar. Koka morötterna mjuka i grädde tillsätt persilja salt och peppar. Red stuvningen med en äggula men ta kastrullen från värmen och låt såsen tjockna. Såsen skär sig om du kokar den sedan ägget är tillsatt. Stek kasslern och servera.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, jag blir sugen!

MiaP sa...

Ja, späda morötter kokta i grädde är godis man minns från mormors tid.

Anonym sa...

... men morötter som LCHF - det innehåller ju mycket stärkelse och socker, eller?

MiaP sa...

Jovisst gör de det, men man behöver väl inte äta några mängder. Jag överlåter det åt maken och smakar bara lite grann.