torsdag 2 oktober 2008

Thailändsk kycklingcurry

4 portioner
1 gul lök
1 msk smör eller olivolja
4 dl kokosmjölk
1-2 msk röd currypasta
2 msk thailändsk fisksås
1 påse wokgrönsaker
500 gram kycklingfilé i bitar
1 msk nypressad limesaft
2 msk hackad färsk mynta
2 msk hackad färsk basilika
1-2 färska röda chilipeppar urkärnade och strimlade

1. Skär löken i klyftor.
2. Värm upp woken och tillsätt fett. Lägg i finhackad lök och stek under omrörning i 3-4 minuter. 3. Häll i kokosmjölken och låt koka upp under omrörning. Rör sedan ner currypastan och fisksåsen.
4. Tillsätt wokgrönsaker och chili och låt allt småkoka under lock ca 5 minuter.
5. Tillsätt kycklingfiléerna och fortsätt att koka under lock på samma låga värme i ytterligare 10 minuter tills kycklingen är mör och genomkokt.
6. Rör ner limesaft, hackad mynta och basilika.

Inga kommentarer: