tisdag 20 januari 2009

Avokado fylld med lax

4 personer
4 avokadofrukter

Laxröra
200 g färskrökt lax
3 msk hackad dill
1 tub pepparrotsvisp

Rensteksröra
200 g rökt renstek
3 msk hackad persilja
1 tub pepparrotsvisp

Till garnering
Jungfrusallad eller annan späd sallad.

1. Halvera, kärna ur och gröp ur avokadon försiktigt med en sked. Spara skalet.
2. Blanda samman hälften av hackat avokadokött med hackad lax, dill och 1 tub pepparrotsvisp.
3. Andra hälften med avocado och hackad renstek, persilja och 1 tub pepparrotsvisp.
4. Fyll avokadoskalen med lite av varje röra,
5. Garnera med dill, persilja och jungfrusallad.

Tips: köp inte för mjuka avocado ta de lite hårdare och köp dem 2 dagar innan de ska ätas. Vira in varje avocado i tidningspapper och lägg i en skål i rumstemperatur.
Godaste pepparotsvispen gör du själv på riktig grädde och nyriven pepparot.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för att du lägger upp alla bra recept! Vilket är din egen favorit?

MiaP sa...

När det gäller mat har jag inte direkt någon favorit det växlar från dag till dag. Ena dagen kan det ju vara fisk som är favorit och andra dagen en färs eller kycklingrätt. Men ugnsstekt högrev som man steker sakta i stekpåse är en favorit och det blir dessutom billigt.