måndag 14 juli 2008

Aubergine fylld med köttfärs och ostsås

2 portioner
1 aubergine

300 g köttfärs
olivolja + smör
1 msk tomatpure
1 msk tomatketchup
salt och svartpeppar
1 tsk timjan eller annan kryddört


Sås:
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
1 msk philadelphiaost
100 g riven ostsalt och vitpeppar

Gör så här:
Dela en lite större aubergine på längden och gröp ur innehållet med sked. Stek innehållet tärnat i olivolja och lägg åt sidan. Stek även skalen lite grann.


Stek köttfärsen smulig i smör. Lägg i innehållet från det stekta inkråmet. Låt smälta ihop lite. Tillsätt tomatpuré och ketchup och krydda.

Gör såsen:
Koka ihop grädde och philadelphiaosten och tillsätt CF, låt koka upp och tillsätt den rivna osten. Smaka av med vitpeppar, salt kanske finns så det räcker i osten.

Fyll aubergineskalet med färsen och häll över ostsåsen. Gratinera i 225 grader varm ugn, ca 15-20 minuter tills det får färg.


2 kommentarer:

Terese sa...

Åh det här var ju så otroligt gott!!! Har även gjort några "varianter" på detta, lite svamp och ädelost i... Gott gott! Funkar även alldeles utmärkt att göra på quornfärs till veggo-gästerna! Mycket uppskattat!

MiaP sa...

Vad roligt att du gillar mina recept och det är ju det som är det roliga med matlagningen att ändra och förnya. Det är ju det alla kokböcker går ut på.