torsdag 10 juli 2008

Aubergine med sidfläsk

Ett gott tillbehör i stället för potatis, eller kanske som förrätt.

4 portioner
Sätt ugnen på 175 grader.

4 aubergine
1 dl olivolja
100 g sidfläsk (rökt)
3 vitlöksklyftor
1 knippa persilja
salt och peppar

Skala auberginerna tunt. Skär dem i centimetersjocka skivor på längden. Stek skivorna i olivolja eller smör och låt dem rinna av lite. Hacka fläsket fint, pressa vitlöksklyftorna över fläsket och tillsätt hackad persilja. Rör samman allt väl.

Lägg auberginerna på en smord bakplåt eller på bakplåtspapper bred på fläskblandningen.

Låt det hela stå i ugnen ca 30 minuter. Serveras direkt.

1 kommentar:

Karin sa...

Åh, vilken trevlig LCHF Blogg. Lägger till bland mina länkar.
"Ses" på Kolhydrater i Focus :-)