tisdag 1 juli 2008

Neptunigratäng

Minns ni 60- 70-talet när vi åt Neptunigratäng. Jag jobbade i Bonnierskrapan och läste Damernas Värld och Yvonne Sensori tror jag redaktören hette som publicerade receptet.

500 g spättafilé eller annan vit fisk
1/2 tsk salt
1 burk champinjonkräm
100 g svart kaviar
2 dl vispgrädde

Torka av och salta fiskfiléerna och bred över svampkrämen. Vik filéerna dubbla och lägg tätt i ugnsform. Bred över kaviaren och täck med vispgrädde.

Ställ i nedre delen av ugnen i 200 grader, 25-30 minuter.

4 kommentarer:

Helena_v sa...

Jag hade ingen aaaning om att det kallades Neptunigratäng. Jag har ett liknande recept fast med röd kaviar. Det är i alla fall väldigt gott. Mitt bekymmer i dagsläget är att det är svårt att få tag i vare sig svart eller röd kaviar utan så förskräckligt mycket e-tillsatser. Man kanske skulle drista sig till att använda löjrom;)

MiaP sa...

Jo, det är nog inte dumt att använda löjrom, jag har faktiskt en burk på 500 g i frysen. Men den kostar ju lite mer.

bitte sa...

Jag gör den utan kaviar faktiskt. Har ett recept på Champinjonspätta som jag fick på 80-talet. Jag steker skivade färska champinjoner och lägger på fisken innan servering. Jättegott!

MiaP sa...

Bitte, låter väldigt gott med bara champinjoner som jag tycker är jättegott till just fisk. Inte många som använder svamp till fisk annars. Och jag tror det var på åttitalet jag lärde mig använda det också.