lördag 22 november 2008

Vitlöksräkor i vitvinsås

4 personer
1 kg räkor ca 600 g skalade
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
ev lite chili
1 msk olivolja
1 dl vin
1 dl grädde, 40 %
2 msk hackad basilika
salt och peppar

1. Skala räkorna. Hacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja.
2. Tillsätt vin och grädde. Låt såsen puttra några minuter. Lägg ner räkor och basilika. Smaka av med salt. Låt allt bli varmt. Serveras med broccoli och blomkål.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var kom chilin från?

MiaP sa...

Kul att du såg att det kan vara chili i receptet. Själv brukar jag ta bort det eftersom jag kan bli alergisk mot chili och paprika. Men ibland tar jag lite lite för smakens skull. Har rättat i receptet så nu kan man välja hur stark man vill ha rätten.