onsdag 2 juli 2008

Choklad-pannacotta

4 portioner
2 dl vispgrädde
1 msk socker, kan uteslutas
100 g mörk choklad 70 %
0.75 gelatinblad

Gör så här
1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.
2. Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.
3. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.
4. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk frukt, gärna hallon.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den här ska jag nog ta och röra ihop nu i helgen. Vi är ju helt barnlediga, jag och maken, och jag tänkte att vi skulle svulla både mat och dryck helt besinningslöst:-)

MiaP sa...

Så bra att det kom till pass just nu då. Ha det skönt i helgen. Och Hanna har det säkert kul på Skaraland.

Typ noll sa...

Hahhaa, jag har också ett inlägg med chokladpannacotta. Men du var först.