söndag 6 juli 2008

Min nöttårta med päron

Idag firar vi bröllopsdagen som vi glömde igår så det fick bli en god tårta till efterrätt

Ingredienser för 10 bitar

3 dl blandade nötkärnor
Ev. sötningsmedel
3 st äggvitor

Fyllning:
4 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 st päron på burk

Gör så här
1. Värm ugnen till 150°. Mal nötterna och blanda dem med ev. sötningmedel.
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ned i nötblandningen.
3. Rita upp 3 rundlar, ca 20 cm i diameter på bakplåtspapper. Bred ut smeten på dem och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
4. Lossa bottnarna omedelbart med en vass kniv. Låt svalna på plåten.
5. Vispa grädden till skum. Lägg samman bottnarna med vispad grädde emellan.
6. Spritsa resten av grädden över tårtan och garnera med päronklyftor. Pudra över kakao.

3 kommentarer:

Typ noll sa...

Grattis i efterskott.

MiaP sa...

Åh, man får tacka.

Cicci sa...

Låter riktigt gott! Tror jag ska testa någon gång. :)