torsdag 31 juli 2008

Mias Kycklinglevermousse

Ett enkelt recept för den som gillar leverpastej.

400g kycklinglever
smör att steka i
2 cl konjak att flambera levern i
Salt och peppar
1 tsk timjan
2dl vispgrädde

Stek kycklinglevern i rikligt med smör tills den är väl genomstekt. Krydda med salt och peppar och tillsätt timjan. Flambera levern i konjak. Men se till att fläkten är avstängd!

Mixa den genomstekta levern tillsammans med grädde och ev lite extra smör. Häll smeten i en form som går att täcka med lock. Smeten blir lös men stelnar i kylskåpet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket enkelt att laga. Min 11-åriga son har just svept ihop en mousse med flambering och allt (lite hjälp fick han). Nu väntar den doftande i kylskåpet. Men om vi nu inte äter så mycket macka... Vad ska man sätta den på?? Äta med sked? ;-)/maria

MiaP sa...

Jo men visst, det är självklart så att vi äter den med sked, bara för att det är så nyttigt. En stor matsked med lite ny snabbinlagd saltgurka till förrätt, mums.