fredag 23 maj 2008

Färsk vitkål i grädde

Perfekt nu när det finns färsk vitkål

1/2 huvud färsk vitkål, strimlad
1 st lök, strimlad
3 dl grädde
1 dl bladpersilja, plockad
2 msk grov senap, stark gärna Dijon
smör

Gör så här
Bryn kålen i smör tillsammans med löken. Slå på grädden och koka en stund så grädden tjocknar lite och kålen blir lagom mjuk, smaka av med senap, salt och peppar, avsluta med att vända ner persiljan.

Servera gärna stark grillad korv eller en viltfärsbiff.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Har precis provat detta idag utan att ha sett bloggen - supergott.

MiaP sa...

Även jag har ätit färsk vitkål i grädde idag. Det var verkligen supergott.

Anonym sa...

Hej, har provat detta idag tack vara dig. Smaskens.
Tog i lite soja för att få lite mörkare färg.
Till hade jag stekt fläsk. Passade som handen i hansken.