torsdag 15 maj 2008

Oxrulader och brysselkål

4 portioner

Ingredienser

8 skrivor innanlår, nöt eller vilt
150 g varmrökt sidfläsk
150 g prästost alt västerbotten
8 skrivor bacon
1 gul lök
smör för stekning
salt och peppar

1 msk smör
2 charlottenlök och 2 vitlöksklyftor tärnade
3 dl köttbuljong, fond alt tärning
2 dl rödvin
1 msk dijonsenap
3 msk smör

Gör så här
1. Tunna skivor innanlår eller lövbiff. Skär det rökta fläsket och osten i lika många stavar som köttskivorna. Skala löken och skär i lika många små klyftor som köttet. Lägg 1 bit rökt fläsk, en bit ost och 1 tunn lökklyfta på varje skiva med kött. Rulla ihop och linda in ruladen i ½ skiva bacon. Fäst med tandpetare och ställ in i kylen.

2. Skala och hacka löken till såsen. Fräs den mjuk i msk smör i en kastrull. Häll i fond, vin och senap och koka ihop till 2/3. Smaka av med salt och peppar och kör i mixer med 3 msk smör. Häll tillbaka i grytan och ställ åt sidan.

3. Bryn ruladerna i en stekpanna och lägg ner i dijonsåsen och låt sjuda 20-25 min (glöm inte att ta bort tandpetarna).

4. Servera med kokt brysselkål.


Inga kommentarer: