måndag 26 maj 2008

Hamburgare med Cole slaw & vitlöksdressing


En god lunchrätt eller grilla burgare på helgen.

4 personer
600 g nötfärs
4-8 msk matlagningsgrädde
1 knivsudd piripiri
salt och peppar

Cole Slaw
4 dl riven vitkål
2 dl riven morot
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2 msk rödvinsvinäger
1 msk Dijonsenap
salt och grovmalen svartpeppar

Vitlöksdressing
½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche
2 klyftor pressad vitlök
2 krm italiensk salladskrydda

Hamburgare: Blanda ihop ingredienserna och krydda. Forma till hamburgare, ta ett glas eller en plastburk i lagom storlek för att få lika stora burgare och stek ett par minuter på vardera sida i stekpanna eller lägg på grillen.

Cole slaw: Blanda samman ingredienserna och smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Salladen kan göras några timmar innan.

Vitlöksdressing: Blanda samman ingredienserna och smaka av. Dressingen kan göras dagen innan. Lägg hamburgaren på en tallrik med sallad underst sedan lite dressing, och avsluta med cole slaw.

4 kommentarer:

Hanna sa...

Härliga recept! Jag ska absolut prova några recept, och hoppas på fler! :P

MiaP sa...

Tack. Jätteroligt att du gillar mina recept. Ochs självklart kommer här fler recept.

Maria sa...

Äntligen en blogg där man kan få inspiration på mat och recept! TOPPEN!! :-)

MiaP sa...

Tack maria för att du gillar bloggen. Roligt att du hittat hit.