tisdag 17 juni 2008

Dagens franska köttgryta


Idag hittade jag ekologiskt kött på Willys. Det blev en enkilos bit av högreven som jag skar ner till en köttgryta.


1 kg ekologisk högrev av nöt
2 färska gul lök i kvartar
1,5 dl rött vin
1,5 msk smör
2 msk olivolja

I stället för potatis:
½ vitkålshuvud
3 färska morötter i slantar
3 salladslökar i skivor
1 msk smör
1 msk olivolja
2 dl vatten

Bryn köttet och lägg i en gryta. Bryn lök och häll på vinet och rör i botten på pannan så får du fin buljong. Häll i grytan.

Vitkålen bräseras i en stekpanna. Strimla kålen, morötter och salladslök och lägg i stekpanna med lite vatten och smör låt bräsera en stund. När vattnet börjar koka in slå på en liten skvätt med olivolja så sallade blir lite glansig.

Om du har köpt ekologiskt kött så kokar grytan snabbare än vanligt och det blir mörare än med vanligt kött.

1 kommentar: