onsdag 11 juni 2008

Jag har provat att äta smörgås

Ja, det är alldeles rätt. Brödet var av en ny typ som är lågkolhydratbröd. Och jag måste säga att jag blev förvånad. Jag blev jättemätt på 2 skivor vitt bröd med lite frön i och jag varade mätt till nästa mål mat utan något som helst sug. Såg ut som ett vanligt rostbröd. Per skiva innehåller brödet 3,4 kh. Brödet heter Ny Start!

Det finns även en annan sort som är grövre med mer frön i och heter LowCarb
Innehåll per skiva:
Kalorier: 238kj/57kcal
Protein: 5 g
Fett: 3 g
Kolhydrater: 2,7 g
Socker: 0 g
Kostfiber: 3,3


Brödet säljs i Stockholms län så jag fick åka till Södertälje för att få tag på mitt bröd. Men tyvärr var LowCarb-brödet slut. Så det fick bli 2 st med vitt bröd i stället. Det var skivat och klart för användning och kostade 22:90/st på Ica Maxi.


Båda bröden distribueras av företaget CarbZone

7 kommentarer:

Bitte sa...

Var köpte du det? Från vilken bageri kommer det? Det verkar ju vara toppenbra!

MiaP sa...

Jag köpte det på Ica Maxi i Södertälje. Och det smakar gott. Man blir väldigt mätt och man varar mätt länge på brödet för det innehåller även protein och fett. Men jag köpte det vita brödet som inte är med på bild. Ska bli spännande att prova det grova också.

Anonym sa...

Hoppas det sprider sig till rästen av landet!

Susanne sa...

Jag jobbar själv i en livsmedelsbutik. Jag skulle bli väldigt glad om du har möjligheten att skicka EAN-koderna som finns på brödförpackningarna till mej. På så sätt kan jag söka i vår databas och beställa hem det till vår ICA-butik. EAN-koden är ALLA siffrorna som är tryckta under streckkoden som dras i kassan. Det är ju länge sedan du skrev detta inlägget men jag hoppas du kan hjälpa mej, vi är många som är intresserade och som bäst provar på LSHF-kost.
Stort tack på förhand :-)

MiaP sa...

Susanne: Om du använder den här länken nedan så kommer du direkt till tillverkaren

http://www.carbzone.se/butiker.htm

bettan sa...

hoppas det är något som dyker upp i fler affärer!!
kram bettan

Anonym sa...

Brödet finns i Piteå på ICA-kvantum
jättegott