fredag 27 juni 2008

Kantarell- och ostpaj

1 finhackad gul lök
1 rejäl klick smör
100-150 g gula kantareller
3 dl riven Prästost, lagrad
3 msk finhackad gräslök
2 ägg
2 dl creme fraiche
salt & nymalen vitpeppar

Fräs löken i smöret tills den blir glansig utan att ta färg. Tillsätt de lätt hackade kantarellerna och låt fräsa i ca 5 minuter under omrörning. Krydda med salt & peppar. Fördela kantarellfräset i en lämplig ugnsform. Strö över lite av den rivna osten. Vispa sönder äggen i en bunke och tillsätt creme fraichen och ev. lite vatten. Blanda väl och smaka av med salt & peppar. Häll äggstanningen över kantarellerna, strö över gräslöken och resten av osten.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter, eller tills "pajen" är gyllenbrun. Servera ljummen till kräftor, en köttbit eller något kallskuret vilt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du har såna härliga underbara recept. Tack!

MiaP sa...

Tack och välkommen till min sida. Jag hoppas att du kommer att gilla även senare recept.

Typ noll sa...

Det här blir ju perfekt till kräftskivan senare i sommar. Tack!

MiaP sa...

Typ noll, den är verkligen perfekt till kräftskivan, jag hade den till kräftskiva förra sommaren, och alla njöt verkligen av den.

Anonym sa...

Låter jättegott.
För hur många personer beräknar du att receptet är?

MiaP sa...

Det är ju inte någon jättestor paj det här och det är ju alltid svårt att säga hur stor en portion är. Det är ju väldigt individuellt. Men som förrätt kan den räcka till 4 portioner.

Stickmoster sa...

Pajen är i ugnen nu. Vi ska ha den till kräftorna nu ikväll. Den blir nog jättegod :)