torsdag 25 september 2008

Räkröra med pepparrot i avocado

Förrätt eller kvällsgodis när det är fredagsmys

2 avocado
Vira in avocadorna i tidningspapper och låt ligga en dag eller två om du köpt riktigt hårda. Så blir de snabbt mjuka.

2 hårdkokta ägg
250 g skalade räkor
1 dl crème fraiche
½ dl majonäs
1 msk riven pepparrot
1/2 dl hackad gräslök
1 krm svartpeppar

Hacka ägg och räkor, spara några räkor för dekoration, blanda med majonäs och CF. Rör i pepparrot och gräslök. Smaka av med svartpeppar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vilket bra tips om hur man får avokadon mjuk. Jag har alltid lagt avokado och äpple i samma påse för att få avokadon att mjukna snabbare. Men det går ju inte längre. Jag har ju aldrig äpplen hemme nu för tiden :)

MiaP sa...

Tidningspapper om avocadon är ett mycket bättre knep som jag lärt mig på Kanarieöarna. Det går dessutom mycket fortare att få dom mjuka. Dessutom blir dom mjuka hela vägen in. Med äpple blir de mjuka utifrån och in pga gasen från äpplet och blir ojämnt mjuka.