måndag 9 juni 2008

Fläskkotlett med rostade grönsaker

I dag får det bli enkel mat igen.

4 personer
4 fläskkotletter
1 zuccini
4 färska morötter med blast
2 röd lök
2 gul lök
2 paprikor 1 gul + 1 röd
150 g smör + 2 vitlöksklyftor + 1 knippa persilja
salt + peppar

Dela zuccinin i 4 kvartar på längden och dela på tvären om den är väldigt lång. Skrapa morötterna och ta bort blasten. Dela löken i halvor. Dela paprikorna i 1/4-delar. Lägg smör, pressad vitlök och hackad persilja på en djup tallrik och mosa ihop till vitlökssmör. Lägg grönsakerna på bakplåtspapper i en ugnsform eller plåt. Bottna med lite olivolja och pensla även ovanpå grönsakerna, salta och peppra. Klicka på lite av kryddsmöret. Grädda i ugn på 200 grader i ca 20-25 min tills det får färg.

Stek och krydda kotletterna som serveras med grönsaksröran och kallt vitlökssmör.

1 kommentar:

Jerry sa...

Enkel mat?
För en nystartad LCHF:are så är detta på gränsen...(;-)